top of page

16x zoveel bereik door crossposten van video's op Facebook

Videos op zijn een pakkende manier om je volgers te bereiken. Een goede video maken is slechts de helft van het werk. Hoe zorg je er voor dat jouw video meer bereik en impact heeft? Crossposten op Facebook is het simpele antwoord.Wat is Crossposting? Crossposting is een Facebook functie die je in staat stelt een video jij zelf hebt geplaatst op jouw pagina ook te laten publiceren door een andere pagina. Je geeft met deze functie andere pagina’s (die je zelf kan uitkiezen) het recht jouw video op hun tijdlijn te publiceren.

Via crossposten gebruiken ze dan de video van jouw pagina, maar het is geen "gedeelde post" en de ander kan dus wel zijn/haar eigen tekst toevoegen zonder dat het afzonderlijk geuploade video's worden.

Waarom is Crossposting zo nuttig? Door een Crosspost te maken verschijnt jouw video dus niet alleen op je eigen pagina, maar ook op een pagina waarmee je samenwerkt. Dit betekent niet alleen maar een beter bereik voor je boodschap, maar ook een uitbreiding van je potentiële fanbase omdat er nu een ander publiek je content ziet. Met een Crosspost video verzamel je ook eenvoudiger views op jouw video. De views die worden verzameld op alle pagina’s waar jouw video te zien is worden namelijk bij elkaar opgeteld bij jouw viewcount. Meer views onder je video staat niet alleen goed voor je pagina, als je de juiste pagina’s uitkiest om op deze manier samen te werken bereik je een nieuw, relevant publiek.


De video's die wij afgelopen jaar via crossposting online publiceerden deden het qua bereik, nieuws en interactie gemiddeld 16x beter dan vergelijkbare video's van dezelfde opdrachtgevers die zonder crossposting werden gepost.
Comments


bottom of page